Bekant.

Det här låter läskigt bekant, antar att det va det Elsa hade när hon kräktes som mest..

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14450199.ab

(jag vet inte hur man länkar från mobilen så ni får kopiera helt enkelt!)


Ute mys!


Halvvägs!

Nu är det bara 2 och en halv dag kvar till frivecka! Då ska jag mysa med min tösa bit hela veckan! Längtar.


Stor jäkla gäsp.

2 tidiga mornar nu, 3 kvar. Grymt trött idag.. Huvudvärk har jag också. Typiskt.

Igår hade det gått kanon på dagis, inte en tår hade det blivit! :) och när jag kom så satt dom o åt mellis, Elsa va på sin första macka av tre, så det tog en liten stund! Hehe, men jag satt o prata med alla fina barn under tiden! Sen fick jag stor hjälp av Lo när vi skulle hem, Elsa ville inte riktigt följa med så hon sprang iväg, då kom Loppan o hämta mig o gick och peka på vart hon va! Tänk vad barn fattar ändå! :)

Efter dagis vart det stor handling på viberga.. Elsa hade inte sovit på hela dagen men härda ändå ut bra! Satt och prata o flirtade med dom flesta och med det mesta.
På vägen hem slog hon dock ihop som ett kort hus!

Och idag är det den 28;e februari och Maria har namnsdag, så grattis älskade trollunge på namnsdagen <3 (och alls andra Marior med för den delen!)

Utslagen?!


Vår skriket!

Elsa drog det stora vår skriket förut när vi var hos mormor&morfar! Hon fick premiär gunga för i år, och lyckan var total;


?

Vet i hunna om det är magsjuka jag har.. Har inte blivit några kräkor, illamåendet har funnits där och jag har till och med försökt köra fingrarna i halsen, men magen håller emot..
Istället har jag som kramper i hela magen.. Så länge jag sitter/ligger i foster ställning så går det bra, men när jag rätar på mig så bara hugger det till.
Igår hade jag feber också, 38,7. Va helt död igår kväll.
Allt jag fick i mig under gårdagen va 4 riskakor o 1 glas cola. Idag har det blivit 2 riskakor, en halv tallrik pasta och 1 glas vatten.
Med andra ord har jag noll i energi och ork.

Jag är en dålig mamma idag och skickade iväg trollungen till mormor&morfar. Jag är helt enkelt inte pigg nog att underhålla den lilla damen. :( typiskt när det är så fint väder.

Cricke jobbar ju 12-timmars helg, så jag är ju ändå tvungen att gå ut med Dywa.. Så nyss gick jag upp på kalhygget här uppe o släppte henne, så hux flux så såg jag att det rörde sig bland träden, där stod det 2 ap stora älgar. Dywa såg dom dessvärre också.. Och där stack hon iväg. Jahopp. Försökte sticka efter en stund (inte det lättaste med magsmärtorna..). Såhär i efterhand var det väl inte så smart o sticka efter men man fick ju lite panik. Jag målade iaf upp bilder med att Dywa ligger sparkad och skadad och i värsta fall död.
Ringde Cricke som inte svarade, ringde hela hans skift. Ingen svarade. Ringde mamma&pappa. Men ingen kunde ju direkt göra något..
Men efter ca.45 minuter kom idiot hunden lunkandes.. O nu är hon skit trött och helt slut. Ligger o snarkar under trappan. Phu.

Nu ska jag vila i soffan till ett par skilda världar avsnitt, innan jag åker o hämtar den här damen;



Hej,

Magsjuka. Du är så förbannat jävla ovälkommen ska du veta...


Frukost häng med Björn Borg!?


Fin besök!

Japp, idag hade fimpen fin besök av fina Lottie! Vi tog en fika på Lindahls och gjorde sen några ärenden på byn. Smidde lite planer också, får se hur många som nappar sen bara! ;)

Annars blir de mycket jobb. Tråkigt som attan när det är sånt fint vår väder ute. Mer sol åt folket! Bara spritter i kroppen.
Längtar tills vi kan gå ut o sätta oss på altanen och tända grillen, snart så! :D

Nu är det hockey på radion! Färjestad-aijk! :)


Tokan välte en stol o satte sig och lekte lite;


<3

Ringde o pratade med mina hjärtan nyss. Saknar dom redan..
Elsa går o pekar på fönstren hemma och frågar efter mamma.
Våran fina skatt. Otroligt vilken kärlek.



Bitter.

Idag blir det jobb för min del! Ingen bajs blöja sen igår em, håll tummarna! Och Cricke är otroligt mycket piggare idag med! Skönt! :)

Dock är jag otroligt tjurig över att missa Big Brother ikväll..fan.
Saknar våran inspelningsbara boxer.

Men nu först blir det en runda till soptippen.. Roliga onsdags nöje!

Btw, den här killen var med i vem vet mest härom kvällen, ser ni vem han liknar?!


Sjukstuga.

Jo visst, här är det inget vidare. Eller med mig är det bra, har inte ens kännt mig lite sjuk..än.
Cricke&Elsa däremot. Elsa har inte spytt sen i lördags, däremot får jag byta bajs blöja näst intill hela tiden. Igår natt bytte jag 5 ggr.. 5 ggr.. Helt otroligt, våran lilla stumpa, helt röd i rumpan. :( idag har det trängt igenom en tand till, vilket kan va en liten del av orsaken så vi hoppas verkligen att det vänder nu..
Dock har hon vart glad hela tiden, o lekt och ätit som om allt va som vanligt!

Cricke är med riktigt dålig. Först spy sjukan och nu har han fått ett "gallstens-anfall", det va ju det han fick när han hade blod brist sist.. Oh, hoppas skiten går över snart.

Jag har vart hemma o VAB'at i 2 dagar nu. Cricke är för matt för att ta hand om både barn&hund så jag hade inget val.

Idag på förmiddagen så va jag och Elsa ute o lekte, vi byggde en jätte fin snögubbe! Den fick dock världens utskällning av Dywa sen, hon undra väl va det va för snö man på våran tomt! :)



Kräk unge.

Skapligt upp vaknande i morse då.. Strax innan fyra började Elsa kräkas hur mycket som helst. Riktiga spyor, innan har det mest vart bebis kräks.
Det mesta hamnade på mig och I mitt hår. Elsa fick med endel på sig förstås, så vi fick ta en dusch då medans Cricke bäddade rent!
Elsa somnade om direkt, medans en annan strax skulle upp.. Blöh.
Det har *pepparpeppar* inte blivit några kräkor under dagen, dock fick jag ett sms av Cricke som löd;
"Somebody call 911. There is Shit everywhere."
Hon har också vart pigg och hatt aptit under dagen, så det är någe lurt mä't!
..

Igår va vi inne hos Lottie på en liten tjejträff! Det bjöds på kyckling sallad, marängswiss och en himla massa skratt! Men det var ju inte oväntat, eftersom jag har världens bästa vänner! <3

Nu vill jag hem till min lilla och stora fis! Saknar dom så. Får knappt träffa lill fisen alls den kommande veckan.. :( saknar henne redan..


Once Upon a Time.

Någon som följer den serien?
Den handlar om ett par Disney filmer som dom gjort till "verklighet".

Och Disney freak som jag är då är jag helt såld på serien! Sitter som fast klistrad framför tv'n, näst intill okontaktbar. Längtar redan till nästa torsdag.

Och på tal om serier, den 6e mars är det dags. Dom allra sista Desperate avsnitten! Så sorgligt, i hela 8 säsonger har vi hängt ihop så gott som varje tisdag! Åh.


Nyckel tjuv!

Idag när jag kom till dagiset o började klä på Elsa, så kom det förstås en hel skock med barn för o kolla på/hjälpa till! Men sen när vi väl skulle gå därifrån så märkte jag att något fattades.. Bilnyckeln! Jag hade lagt den på bänken o sen nästan satt mig på den för att busungarna inte skulle få tag på den, men tji fick jag!
Dags att leta reda på den skyldiga! Efter en liten stund så kommer lilla Lo fram bakom draperierna, och hon minsann hade nyckeln i handen! :) sötungen! Hon såg rätt skyldig ut när alla började skratta!

Idag gick det visst lite sönder på jobbet.. Kändes sådär roligt. :(
Det var det sista vi behövde nu, känns det som.

Imon kväll blir det tjejträff hos hottie-Lottie!

Men nu hockey och senare Once Upon à Time!

Små fisarna Elsa&Lo :)


Övertids kungen!

Phu! Blir visst ingen frivecka för min del. Istället blir det ca.40 timmar övertid! :D jobbigt, men satan vad extra cash! Direkt in på ullareds kontot bara! Så nu har jag jobbat sen i måndags och ska jobba fram tills nästa fredag.. 11 dagar i rad. Phu!

Elsa har börjat dagis klockan 06 varje morgon, blir tidiga mornar för fröken! Och igår slog hon upp ögonen redan 2.45 och var vaken tills 4.45, typiskt eftersom vi åker 5.30...

Nu har vi vart ute o busat i snön! Gjort snö änglar, åkt pulka och kastat snö på Dywa! Jag tog en tur i pulkan själv i den branta backen, och jäklar vad jag slog i svans kotan.. :(

Nu busar Cricke och Elsa på golvet och jag ligger i soffan och vilar innan maten ska lagas!



Busungar!

Igår vart det full fart på eftermiddagen, jag och Elsa följde med Emma&Lo hem från förskolan!
Det åts mellanmål, lektes och röjdes!
Bland annat så såg det ut såhär;


Pulka åkande


Vilket väder!

Tänk vad lite sol och värmde kan lätta på humöret! Underbar dag!

Vi har vart ute massor idag! När vi gick ut i förmiddags hade vi ingen pulka så då åkte vi sopsäck istället! :) men det var nog mamman som va mest road. Elsa var nöjd med att gå o titta&pilla på snön hon!
Efter en stund ringde morfar o sa att vi kan ju ta min gamla pulka som ändå bara ligger o tar plats hemma! Så dom kom hit o med den och tog en fika!
Så nu har vi åkt pulka också! Haha, hon älskade att bara sitta o glida med bakom!

När vi kom in la jag henne i sängen och hon somnade på två röda!

Får göra ett inlägg om gårdagen senare! :)


Godmorgon världen!


Frivecka!

Det tär på en att jobba, därför tar vi frivecka nu! Tycker jag är värd det efter 1 halv veckas slit..

Det är fruktansvärt annorlunda att komma hem och inte kunna vila eller ta det lugnt! Innan lilla Elsa tösen fanns så hände det var och varannan dag att man tog ett power nap framför tv'n. Men det är bara o glömma! Vilket förstås är bra.

Känns iaf helt okej efter första arbetsveckan! :)

Nästa vecka har jag som sagt frivecka, då ska Elsa ändå va på dagis. Tack vare att hon har vart sjuk hela den här veckan så får hon gå dit o fortsätta med lite inskolning.
Idag har det än så länge inte blivit några bajs blöjor. Peppar peppar!

Nu ska vi förbereda fredagsmyset!


Hehe

Såhär arg blir man när man inte får stoppa ner sina böcker i toaletten!


Natt i natt!

Phu, huvudet värker efter en första "riktig" arbets dag. Och eftersom det vart rätt lite sömn natten till idag så ska jag strax krypa till kojs..
Jag vet, klockan är inte ens åtta, men jag är totalt slut!
Mycket ny-gammla intryck och man måste va med på ett annat sätt nu i början.

Jag o Cricke möttes vid grinden, där han stod o väntade med Elsa i bilen! (Inget vabbande i onödan! :P) Så vi bytte bilnyckel o sa hej, innan jag brummade hemmåt med en grinig liten Elsa. Gumman är inte helt kry än. Tydligen bajsa hon ner hela sin onepiece i förmiddags. Stumpan. I eftermiddag har magen vart lugn iaf, men hon har vart fruktansvärt gnällig och inte velat gå 1 meter ifrån mig.. Sen slockna hon utan välling redan kvart i sju, så jag antar att hon vaknar till snart och är lite välling-sugen.

Ne, se klart halv åtta hos mig, sen blir det sängen.


Idag är jag homo.

Ja, ni som vet vad jag jobbar med förstår!
Hör sitter jag nu i homen och kör precis som förr.
Ta mig fan ingenting har ändrats.. Eller jo, stolen har automat inställning.. Vart livrädd.

Fruktansvärt jobbigt att gå upp imorse. Ännu värre vart det när lilla Elsa vart ledsen och ropade efter mamma när jag skulle gå.
Typiskt att hon vakna. Hoppas dom somna om fort sen. Vart iaf helt tyst innan jag hann åka.

Hopp, ett par timmar kvar här ute då...


Nu äntligen,

Sover hon!
Lill stumpan. Inga trevliga blöjbyten idag inte.. Dock inga spyor än, vilket är skönt!
Nu på eftermiddagen har hon dock värkar pigg. Röjt på som vanligt iaf, skönt det. Får hoppas det värsta varit och att hon är på bättringsvägen!
Vårat lilla hjärta.

Har som sagt haft 2 kurs dagar nu, segt att sitta still o lyssna(har aldrig vart min starka sida..!), men ändå kul att träffa alla igen. Men imon är det back to reality! Klockan ringer 04,30. Måttligt roande.
Dags att gå o lägga sig så jag orkar...!




En trötting och en sjukling!


Trodde jag ja.

1 vecka på dagis och Elsa är fruktansvärt dålig i magen. Dom sa att det var en "fin-sörja" i blöjan på dagis igår, och hoppades att hon inte skulle få magsjukan som går. Men tro fan att hon åkte på't..
Det är inte åt kräks hållet, det kommer andra vägen och det är inte trevligt kan jag lova.

Så, Cricke får vabba idag så får jag åka på kursen själv... Bröööööööl.


Kursdag nummer 2.

Och sömnen inatt lös med sin frånvaro. Mest hos den lilla damen.. Vaknade vid halv ett, somnade om strax efter klockan två för att sedan vakna vid fyra och somna om vid halv sex.
Man kan ju tycka att efter åtta timmar på dagis så borde hon ju kunna sova en hel natts sömn. Men icke!
Så inatt har jag fått sjunga troll-visan ett ex antal gånger. Det enda som gjorde henne lugn..

Nu ska vi väcka henne och dra iväg..


Uppe och på väg!

Idag ringde klockan kvart över sex, jag och Cricke klev upp. Kvar låg en snusandes liten Elsa! Vi gjorde i ordning oss helt, innan vi tillslut fick väcka henne! Så på med kläder plus ytter kläder och direkt in i bilen! Tösen ska ju ära frukost på dagis idag. Så nu är vi påväg!

Kom nyss ett rådjur över vägen. Usch, hatar dessa djur som springer i vägen,

Hopp, kurs hela dagen. Roooooliga.


...

Å N G E S T.

Japp, det är så jag känner idag.
Återkommer imon, när jag förhoppningsvis är pigg och glad och redo för jobb...
Nu ska jag bara dra täcket över huvudet och drömma om varmare tider..


Ångest..

Kom just på att inte imon men dagen efter så börjar jag jobba. Herre Gud! Skaplig våg av ångest som kom sköljandes över mig på en gång..
Att tiden gått så fort. Helt ofattbart. Känns som igår jag gjorde min sista arbetsdag, skit glad för att jag skulle va hemma så länge! Och nu är det redan slut..
Min lilla tjej har blivit stor och börjat dagis, och mamman är sentimental och förstår ingenting av vad som hände där!
Shit.


Barn sångerna..

Änderna på rad de går, hurra hurra!

Oh, dessa musik leksaker.. Man får ju låtarna på hjärnan, så sjunger man på dom hela dagen sen.. Tröttsamt.
Inte är dom speciellt bra heller! Och givetvis är det en av Elsas favorit leksaker, så man vill ju inte ta den från henne heller..

Idag har mormorn&morfarn vart här o styrt en garderob till!
Nu blir det strax lite lunch innan vi ska börja att märka lite av Elsas kläder! Det kan ju gå åt.. :)

Haha, psyko Dywa och kompisen Dille! :)


Som jag trodde,

Så var det bara mig det var "synd" om idag när jag lämnat Elsa på dagiset! Lite ledsen hade hon vart men sen gick det över och ungen hade inte en tanke på att följa med hem när jag väl kom för o hämta henne! Hon ville bara in och fortsätta leka med hennes nya kompisar! :) och det känns ju super bra förstås!
Så på måndag går vi ut hårt direkt, 7,30 till 16,15! Blir tufft, men det är nog bra att det blir ett par hel dagar till en början.

Man borde ju tycka att hon skulle sova åtminstone en timme efter dagis hämtningen, men näe, idag vart det bara den korta kvarten i bilen på vägen hem...

Snart vankas det fredags mys hos familjen Wall/Kronholm! :)


...

Idag gjorde det ont att lämna Lill tösen på dagis.
Hon vart jätte ledsen, och jag fick verkligen bita ihop för att gå där i från. Dock vet jag att det går över snart och att hon är i goda händer.
Men det gör ändå lite ont i mamma hjärtat.


:)

Hockey kväll, som så många andra kvällar! :)
Kom igen nu älskade Färjestad!


Själv på dagis!

Idag va jag bara med en halvtimme på dagis innan jag lämna lilla damen själv! Men det hade gått bra! Vart givetvis en del tårar när jag lämna, men sen hade hon lekt på bra. Och ätit massor med mat hade hon gjort med. Dock ville hon inte sitta själv utan satt i knäet på en av fröknarna.
När jag kom o hämta henne va hon så trött så trött! Så då va hon lite grinig med, men inga tårar!
Kan säga att jag bara hann sätta henne i bilen så sov hon! Och fortsatte i hela 2 timmar!!! Måste nästan vara rekord! :)

Väl hemma så har vi bara tagit det lugnt, så himla kallt ute så man är lite frusen och ruggig.


Nu så!


Hm.

Till det förra inlägget hörde en bild, men den försvann visst. Får lägga upp den när det funkar. Jäkla skit app.


Pippi Långstrump,

Klart man sover som Pippi! Med fötterna på huvudkudden! :)

Utslagen efter ännu en dag på dagis! Elsa leker på bra med dom andra barnen och vågar sig iväg mer och mer från mig. Blir intressant o se imon när hon ska va själv i ett par timmar! :)

När vi kommit hem så kom tant Sanna på besök! Med sig hade hon ett paket till lilla 1-åringen! Skit coola kläder fick hon! Riktiga "Alladin"-brallor! :) tack så jätte mycket!
Tösen lekte sedan på golvet och vi tig en fika och skvallra lite!

Nu blir det halv åtta hos mig, sen sängen tidigt! (dagiset suger musten ur mig med!)


Livsfarligt.

Elliot lärde Elsa något mycket mycket dumt i lördags.
Aja baja Elsa K.
Och ungen är skit nöjd... Suck.


RSS 2.0