Dyk-cert, klarrrt!

Hej pa er?
Fryser ni dar hemma? Har hort pa ryktesvagar att det kommit massvis med sno. Kul!
Har nere ar allt bara bra, har legat pa stranden hela dagen! Jag har ju spenderat 3 dagar under ytan sa det har inte blitt sa mycket sol for mig den senaste tiden, sa idag var det dags!

Jag har ju da tagit mitt dyk-cert, en vecka efter grabbarna! Men det gor inte sa mycket, eftersom jag har fatt se sa pass mycket mer an vad dom! Thihi! Jag har bland annat sett 1 blacktip shark och 3 leopardhajar, varav den ena cirkulerade runt oss! Det var ratt sa laskigt dar ett tag! Min dive master markte att jag holl hardare i honom och att mina luft bubblor kom mycket snabbare! Hehe, men jag kan starkt rekomendera dykning alltsa, vilken upplevelse!

Igar vart det lite Thai-boxning ocksa, men jag var sa trorr sa jag satt o sov pa laktarn.. Populart kan jag tro!

Ne, nu ska jag ga o duscha sen blir det middag vid havet! Imon bar det av till PhiPhi dar vi ska tillbringa var sista sol-vecka innan det bar av mot Bankok igen!

Ao-Nang.

Hallooo eller!
Phu, har svettas vi bort! Grymt varmt, kanns som det blir varmare for varje dag!
Nu befinner vi oss iaf i Ao-Nang, kom hit i sondags och kommer stanna en vecka! Och jag ar ju som jag ar o har beslutsangest, sa nu ska jag ta dyk-cert iaf! Kursen borjar imon! Sa da ska vi ut till PhiPhi och dyka tillsammans sen, ska bli kul!
Men allt ar iaf bra har, ville bara ge en snabb uppdatering!
Hemgang om 2 veckor, det gar fort!
Puss


Similian Island!

Goddag pa er!
Har i solen ar det... VARMT! Helt sjukt varmt for tillfallet! Gar inte ens att ga den korta bit ner till havet fran solstolen innan man branner fotterna av sig!
Sa idag har jag tillbringat hela dagen under en palm, i skuggan! sa himla skont!
Grabbarna ar ute o dyker idag, det ar deras sista dag, sen ar dom klara med dyk-certet.. Ja ni laste ratt; dom. Jag fick extrem dodsangest bara jag tankte p att vara under ytan sa lange. Sa jag hoppa av, feg som jag ar. Men angrar mig lite nu.. Men samtidigt inte. Svart det dar!
Igar var vi iaf allihopa pa dagsutflykt till Similian Islands. O fy fan sager jag bara.. Krit vit sand, korallsand tror jag det kallades, och vattnet var sa klart sa man sag ner till botten fran boten, ca 15 meter eller liknande.. O snorklingen var grym, sa mycket fiskar, och sa fargglada! Alla som ska aka till denna sida av Thai maste besoka den on alltsa, annars missar man nagot grymt. Jag var i vattnet i 1 tim o 10 minuter innan jag ens gick upp o lufta cyklopet!
Och grabbarna var forstas inte samre, som gjorde sina forsta 2 dyk ute i oppet hav och andra gangen fick de se bade black feen shark och en havsskolpadda! Deras dykare har gjort 200 dyk utan att se en enda haj, och grabbarna fick se de pa andra forsoket, sa dom hade nog himla tur!

Vi kommer vara kvar har i Khao Lak anda till sondag, da bar det av till Ao Nang, dar vi ska va ca 1 vecka! Maste besoka alla fina strander dar utanfor!

Vi hors!
Puss

Khao-Lak

Suprise! Nu trodde ni allt att jag skulle uppdatera fran Kho-Samui va!? Men sa blev ikke fallet!
Samui var okej, resorten dog och laget var perfekt, men det var daremot inte vadret! Det blaste sa fruktansvart mycket sa det gick inte bada for att vagorna var typ 3 meter hoga! Helt sjukt, har aldrig sett sa hoga vagor forut! Dessutom regna det emellanat ocksa, men bara en skur och sen vart det strolande solsken igen!
Vi hade 4 natter bokade o betalda dar, sa vi forlorade en natt.. Men vad gor det om hundra ar!?

Sa vi tog vart pick och pack och stack till Khao-Lak dar vi befinner oss nu! Helt sjukt varmt och inte ett moln pa himlen! Solen ar sa himla mycket starkare pa den har sidan alltsa.. Sa nu bor vi i en lyxbungalow pa stranden! Hur fint som helst! Kostar lite mer, ja, men det ar det fan vart! Har tagit massor av bilder pa hur vi bor osa, sa ni kan bli lite laskade nar vi kommer hem!
Imon ska vi borja varan dyk-utbildning ocksa, jag ar inte direkt taggad.. Det kommer sakert bli jatte kul, men jag har andra inget sug efter det..

O nu sag jag ocksa att mitt kara Farjestad har borjat vinna dar hemma igen, fan vad glad jag blir! :) Hihi.


Hua-Hin baby!

Ja, sa var vi da har da! Antligen!
Resan gick bra, vart lite forseningar bade i Sverige och i Schweiz, kom fram ca. 1 timme forsent, men vad gor det om hundra ar? :)
Nar vi kom fram vart det taxi pa en gang, ca 2-3 timmars taxi fard till Hua-Hin. Taxin vi akte med var sisadar, ingen AC och sa krims krams i hela bilen, ni vet tempel och rokelse och sant skit. Lukta as, sa man madde skapligt daligt dar ett tag! Vi akte ca. 20-25 mil med taxin och det gick pa ca. 600 svenska kr! Tank, det ar ju fasen dyrare att aka taxi fran Finspang till stan, sjuukt!
Sa, 26 timmar senare fran att vi lamnat Finspang sa var vi da antligen framme!

Har i Hua-Hin har vi bara tagit det lugnt (vilket var planen), man maste ju ha ett par soft-dar innan man borjar med utflykter o dyligt!
Nu ligger vi bara o latar oss pa stranden och ater vattenmelon! Mumma!
Har vart pa nattmarknaden en svang ocksa, men mycket mer har vi inte hunnit med an!
Men imon ska vi iaf ta natt baten over till Koh-Samui, dar hade vi bland annat tankt ta dykar certifikat!

Kanns skont att inte ha planerat resan i detalj, utan tar den lite som det kommer!

Jag har forovrigt fatt varldens fetaste myggbett pa kinden, det tackar vi for. 

Just i detta nu ligger Cricke o sover, Markus vet jag inte vad han gor, men jag gissar att han gor detsamma! Dom tal inte solen pojkarna! 
Men det gor jag, for jag har redan blitt ap-brun, och det bara efter 2 dagar! :P

Ne, nu ska jag kolla lite hockey resultat! Sa nasta gang vi hors ar det nog fran Koh-Samui!

Svettiga pussar till er alla! 


Dan före dan!

Ja så är det ju faktiskt. Känns ganska så overkligt! Den 15e mars bokade resan, och det kändes verkligen som en hel evighet tills det var dags att åka. Men tiden går så sjukt fort, tror knappt man hänger med i svängarna ibland. Och den här månaden som vi har framför oss i Thailand lär ju gå ännu fortare. Tyvärr.
Idag är jag mer nojjig än vanligt; vad ska packas? vad kommer behövas? vad kan vi lämna kvar där? har vi pass? biljetter? pengar?
Jag blir tokig på att jag skjutit upp alla måste så här till sista dagen.. Jag mena, jag har ändå vart ledig sen i söndags, jag har haft en evighet på mig!

Ikväll ska jag iaf slappna av och ta det lugnt. Vi är bjudna på middag hemma hos familjen Wall/Gustafsson! Blir fläskfilé gryta alá Jocke har jag hört ryktas om! Men efterätten står jag för; panacotta! Gott, smidigt och enkelt!

Hörs i Thai-landet!


RSS 2.0